A látássérülteknek


a látássérülteknek

Ezt ne hagyja ki! Történetek, érdekességek, hírek és aktuális programok a Balatonról itt: likebalaton.

A művelt emberek a civilizáció születése óta tisztában vannak azzal, hogy milyen csodálatos egy-egy jó könyv. Az olvasás révén gyarapodhat a tudásunk, művelődhetünk és kellemesen szórakozhatunk.

Magyarországon közel 33 ezer vak ember él, a látássérültek pedig összességében meghaladják a ezret. A szervezet a fehér bot eredetéről is közöl ismeretterjesztő információkat.

a látássérülteknek

Egy könnyen felismerhető eszköz kézben hordásának a gondolatát vetette fel. Így jutott a fehér bot használatának a szükségességéhez, amelyet úgy a járművek vezetői, mint a gyalogosok távolról felismernek és tudják, hogy közöttük vak ember közlekedik. Ismerős környezet A látássérülteknek október én rendezett ingyenes egészségügyi vizsgálatokról, az egyesület elnöke tájékoztatta lapunkat.

A színmű kuratóriuma ugyanakkor nyitott a tárgyalásra mind a diákokkal, mind az egyetem lemondott vezetőivel. Gyász "Úgy ment el, ahogy élt, csendesen emberként. Szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra.

Az udvaron tüdőszűrő busz áll, az épületben pedig PSA prosztatarákszűrésre, vércukorszint- vérnyomás- és csontsűrűség-mérésre, hallásvizsgálatra és szájüregidaganat-szűrésre nyílik lehetőség. Egyesületi a látássérülteknek tagokat várunk, valamint kísérőiket — mondta Barnóczki Gábor, a vakok és gyengénlátók megyei szervezetének elnöke.

Szinház, akár látássérülteknek is

A látássérültek nehezebben tudnak kimozdulni, ezért többször meggondolják, hogy egyáltalán elinduljanak-e orvoshoz. Jártam én is úgy, hogy egy-egy kötelező vizsgálatot halogattam a bizonytalan közlekedés miatt. Nagy segítség számunkra, hogy a Miskolc-Tapolca Rotary Club már harmadik alkalommal támogat minket abban, hogy helyben tudjuk a látássérülteknek ezt a szolgáltatást nyújtani.

a látássérülteknek

Emellett azért szeretjük ezt a napot, mert preventív jellegén kívül közösségi életet is lehet élni. Kollégáink és önkénteseink egészséges ételekkel és gyógyteákkal készültek, amelyeket a kultúrterem hátsó részében lehet megkóstolni, illetve termelői mézet és kecskesajtot vásárolhatnak vendégeink.

Ingyenes szoftverek látássérülteknek

A Miskolc-Tapolca Rotary Club elnökét az együttműködésről kérdeztük. Több informatikai eszközzel, internet-előfizetéssel, az utóbbi években pedig az egészségügyi szűrőnapok megszervezésével. A lányom is vak és tudom, hogy ez komoly segítség.

a látássérülteknek

Az Anna-báli nyári bevételünkből félreteszünk annyit, hogy a fehér bot napján ki tudjuk bérelni a szűrőbuszt és a különböző vizsgálati pontokat is be tudjuk rendezni. Az egyik klubtagunk pedig, aki egyébként fogorvos, szájüregi vizsgálatokat végez ma. Az előző évekből nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a látássérültektől, különösen amiatt, mert itt ismerik a járást és nem kell hónapokat várakozni egy-egy vizsgálatra — tette hozzá Gulyás István, a klub elnöke.

a látássérülteknek