Fejlesztői vélemény


Facebook 0 Vélemény: Android-frissítések a fejlesztő szemével A Google a háttérben keményen dolgozik a széttöredezett Android egyesítésén.

javítja a vizuális tisztaságot

Az erőfeszítés meglepően hatásos, fejlesztői és felhasználói szemmel sem esett szét az ökoszisztéma. Február közepén írtunk véleménycikket az Android-frissítések problémájáról, elsősorban gyártói és biztonsági szemszögből.

Hasznos fejlesztői interjú tapasztalatok - Innonic Blog

De van másik aspektusa is a kérdésnek: hogyan látja egy fejlesztő a frissítések hiányát? Házi szakértőnk, Orosz Gábor válaszol. A budapest.

Látja-e Carlos

Így van ez az androidos frissítésekkel és a platform fragmentációjával kapcsolatban is: elöljáróban csak annyit mondok, a felhasználók és fejlesztők oldaláról szemlélve sokkal jobb a helyzet, mint amit a puszta számok alapján gondolnánk.

Apple és iOS Hogy kontextusba helyezzük a frissítések kérdését, érdemes ránézni a konkurenciánál, az Apple iOS platformon miképp zajlik ez.

Van egyáltalán különbség?

A saját játszóterén az Apple minden eszközt egységesen, egyidőben frissít, a mobilszolgáltatók beleszólása nélkül. Marshmallow - parányi részesedés négy hónap alatt. Ennél fontosabb szemszögünkből, hogy a frissítésekben egyszerre érkeznek az OS fejlesztések, a bug és a biztonsági javítások - de eddig semmi meglepetés.

Egy senior fejlesztő kb. Nézzük meg, hogy milyen megoldások születtek a jelöltektől és miket lehet ezekből leszűrni.

Viszont a frissítések ennél többet is tartalmaznak, a különböző SDK-k például a WebView és a térképekszolgáltatások, és a saját alkalmazások App Store, Safari bögésző, iMessage, stb se jelentenek kivételt, ezek szintén a rendszerrel együtt, iOS-frissítésként töltődnek le.

A visszafelé kompatibilitás kérdése esetükben fel se merül, csak egy irány van, ez pedig az előre. Az Apple évről évre bizonyítja, hogy elképesztő gyorsan tudja frissíteni a telepített bázist a meredeken emelkedő aktív felhasználói számok mellett is. Ezt rajtuk kívül más nem tudja ilyen hatékonyan átvinni a piacon.

Korai fejlesztés

Mindezt teszi amellett, hogy egyszerre két verziónál többet támogatni az Apple mindig előre hozzáállása okán meglehetősen munkás. Általánosságban az mondható el, hogy egy-egy főverziót nagyjából 3 évig támogatnak a fejlesztők. Google és Android Az Android helyzetét alaposan bemutatta az előző cikk, évről-évre rettentő lassú az új fejlesztői vélemény verziók adoptációja, és ez alól a legújabb Marshmallow se kivétel.

Ezek alapján nem meglepő, hogy folyamatos kritika hogyan lehet fenntartani a látáskezelést a Google-t és a gyártókat, amiért képtelenek a telepített bázist újabb rendszerverziókkal ellátni.

De az Apple egyesített hardver-szoftver filozófiájával szemben itt egy alapjaiban más modellről van szó: fejlesztői vélemény játék sokszereplős és mindenik saját ütköző érdekeit helyezi előtérbe.

Hivatkozás beillesztés/szerkesztés

A platform sorsával csak a Google törődik, amely a többi szereplőt eddig képtelen egy irányba terelni. Play Services - a nagy platformegyesítő A Google-nek más utat kellett találnia a probléma orvoslására, és ismételten a Unixon már bevált módszerekhez nyúlt.

az erőemelés hatása a látásra

A rendszert rengeteg kisméretű részre bontották, amelyeket külön-külön, a teljes rendszer frissítése nélkül is naprakészen tud tartani. Máris kifejtem részletesen. Miért érdemes belevágnod az online Kubernetes képzésünkbe? Az átlag felhasználó előtt mindez úgy realizálódik, hogy bár a legújabb Android frissítés ugyan még nem érkezett meg a készülékére, de érzésre nem marad ki semmiből.

kilátás a fő

Az összes Google alkalmazás a Play Store-ból fejlesztői vélemény frissül, ide értve a Chrome böngészőz és a magát a Play Store alkalmazást is. Az operációs rendszer leginkább szembetűnő részei, a launcher vagy a billentyűzet szintén elérhetőek áruházból, így a telepítés teljesen sima, és a frissítés is akadály nélküli. Fejlesztői szemmel nézve is sokat javult a helyzet.

Fejlesztő leszek! De melyik? - Hír - Computerworld

A Play Servicest már évekkel ezelőtt leválasztották a rendszerről. Ez egy olyan komponens, ami számos Google-specifikus UI komponenshez, API-hoz és szolgáltatáshoz engedi hozzáférni a fejlesztőket.

A megközelítés előnye, hogy mindeközben az APK mérete nem növekszik - igaz, növekszik helyette a Play Services, amelyre az alkalmazások támaszkodnak. Új WebView-architektúra, hibrid appokhoz.

Vélemény: Android-frissítések a fejlesztő szemével - HWSW

Még nagyobb dobás, hogy Lollipoppal a WebView egy különálló, boltból frissülő komponens lettigaz, ennek hatása a Lollipop lassú terjedése miatt egyelőre nem eléggé hangsúlyos. Az új verzióik természetesen hoznak magukkal új funkciókat és komponenseket is szép számmal. Erre kiváló példa a Lollipop, amelyet a Material Design megjelenése alaposan felforgatott számos új UI komponenssel.

Hogyan kerüli el ebben az esetben a fragmentációt a Google - hogy ne kelljen külön UI-t készíteni a pre-Lollipop és a poszt-Lollipop verziókhoz?

Red Light Roleplay Véleménye Videósokról és a WLS-ről.

A megoldás a Support Library. Ez egy kiterjedt könyvtár, amelynek használatával a régi verziókon is elérhető szinte minden komponens, amit az újabb rendszerekben bevezet a Google. És nem csak a felületre vonatkozik, a UI-hoz nem kötődő komponensek, mint a Loader, FileProvider vagy a LocalBroadcastManager szintén elérhető, verziótól függetlenül.

bénító látás

Ezek nagy részét egészen API Level 4-ig elérhetővé teszi a Google, de a markáns vonalat a Level 7-nél, a már említett Eclairnél húzza meg a cég, ennél a verziónál már szinte semmi nem hiányzik. A fentiek hatása, hogy a rendszer fejlesztői szemszögből sokkal kevésbé fragmentált, mint ahogy az fejlesztői vélemény tűnik.

Az egyetlen komoly limitáció, amivel számolni kell, az a hardveres jellemzőkhöz kötődik - például az újabb modellekben terjedő ujjlenyomat-olvasó nyilván nem portolható vissza a régebbi eszközökre.

romló látásélesség

Kifogásként csupán annyi merülhet fel, hogy a Support Library-k kis késéssel követik az új főverziókat, vagyis az új képességek a régebbi rendszereken csak hetekkel később implementálhatóak. A felhasználó szemszögéből ez azt jelenti, hogy az appok Android-verziótól függetlenül ugyanúgy néznek ki és ugyanúgy is működnek.

Programozó, Fejlesztő állás, munka

A fejlesztőknek csupán arra kell ügyelniük, hogy fejlesztői vélemény standard rendszerhívások helyett a Support Library-ből húzzák be a megfelelő metódusokat fejlesztői vélemény függvényeket, más teendő nincs. A saját tapasztalatom azt mutatja, hogy a fejlesztők Android 4. Ez legalább 7 verzió együttes támogatását jelenti, ez alapján az a következtetés vonható le, hogy általában 4 évvel visszamenőleg biztos támogatják a nagy verziókat a fejlesztők. Összegzés Látható, hogy frissítés szempontjából teljesen más filozófiát követ a két rendszer, még az Apple a big bang frissítésekben hisz, az Android esetében az OS fő verziók frissítések szerepe jelentősen kisebb, rengeteg apró modul él külön életet, és frissül magában.

Viszont a biztonsági frissítések fejlesztői vélemény mindenképp rendbe kellene tenni, az alól nincs mentség. A cikk szerzője Orosz Gábor, a Budapest Mobile fejlesztői Facebook-csoport alapítója, szabadúszó fejlesztő.