Jövőkép koncepció


View the full image A januárban elfogadott dokumentumban nem szerepelnek konkrét, megvalósítandó projektek, sokkal inkább általános elvek és értékek annak kapcsán, milyen területeken érdemes a leginkább okos megoldásokat alkalmazni a jövőben.

jövőkép koncepció a rossz látás kitágítja a szemét

A megfogalmazott irányelvek a ban elfogadott Budapest Hosszú Távú Városfejlesztési Koncepció keretrendszeréhez igazodnak. További fejlesztési irányok szempontjairól bővebben a K-Monitor blogján.

Az IKEA Koncepció alapja az az eszme, hogy olyan lakberendezési termékeket kínáljunk, melyek megfizethetők az emberek többsége számára. Keményen dolgozunk, hogy elérhető árú minőséget biztosítsunk vásárlóink számára, a gyártás, az eladás és a szállítás optimalizálásával, hosszú távú beszállítói kapcsolatok kiépítésével. A nagymértékben automatizált gyártási folyamatok és nagy mennyiségek gyártása szintén ezt a célt szolgálják. Jövőképünk is túlmutat a lakberendezésen.

A dokumentumban az okos város fogalmát így definiálja és értelmezni: Az okos város fogalma nagyon tág, és ahány városban került eddig alkalmazásra, annyi féle értelmezése született.

Az eredeti megközelítés szerint a digitális technológiák alkalmazásával növelhető a városi szolgáltatások hatékonysága és kényelme, illetve csökkenthető az üzemzavarok és balesetek száma.

jövőkép koncepció szemészeti magánrendelés 13 kerület

Ez a megközelítés a technológia töretlen fejlődésére, a modernizáció városokban történő megjelenésére épített. Ehhez képest az okos város fogalma mára kibővült, olyan intézkedések gyűjtőhalmazává vált, amelyek általánosabban, a városi életminőség javítását célozzák meg.

A digitális technológia használata kiegészült az erőforrásokkal való tudatosabb gazdálkodással, ezzel pedig a fenntarthatóság az okos város koncepciók szerves részévé vált.

jövőkép koncepció az emberi látás segíti a látást

A fenntarthatóságból levezetett gyakorlatok azonban nagy részben építenek az egyszerűbb, a természeti folyamatokat megértő és tiszteletben tartó, a városüzemeltetést azokkal összhangban kezelő megoldásokra.

Ez jövőkép koncepció szemlélet egy olyan folyamatot indított be, amely során a városok igyekeznek a hagyományos — akár évtizedekkel vagy évszázadokkal ezelőtt működő — jól bevált módszereket újra felfedezni, azokat a mai igények szolgálatába állítani.

Smart Budapest - Budapest okos város jövőképe koncepció

E két szemlélet együttes alkalmazásával a Smart Budapest jövőkép izgalmas kettősséget mutat. Az életminőség növeléséhez egyszerre használja eszközként a modernizációt, a digitális technológiát, az automatizációt; ugyanakkor a fenntarthatóság jegyében meghatározó a természetközeli állapothoz való visszatérés is.

A jövőkép harmadik eleme a társadalmi szerepvállalás növelése, hiszen egy város akkor tud igazán sikeres lenni, ha természeti és gazdasági lehetőségei mellett emberi erőforrásait is hasznosítja.

Jövőkép - Professzorok a Hazáért konferencia - Köszöntő

Egyrészt, televízió a látáshoz a társadalomban olyan kreatív energia rejlik, amelyet a városfejlesztés során szükséges hasznosítani; másrészt fontos tudatosítani, hogy a városban lakó emberek tudják a legjobban, hogy milyen környezetben szeretnének élni, így a városfejlesztés elveinek és irányainak a lakosok igényeihez is alkalmazkodniuk kell.

Mindezek alapján a társadalom aktivizálásával és bevonásával egyszerre nyerhetünk erőforrást, és érhetjük el, hogy olyan városban éljünk, amelyet az itt lakók otthonuknak éreznek. Budapest jelentős fejlődési potenciállal bír, és ha a város lehetőségei tudatosan kerülnek kihasználásra, nagyfokú életszínvonal-emelkedés illetve életminőség javulás érhető el a mindennapokban.

A teljes kiállítási terület legnagyobb standjával felvonuló CNH Industrial központi helyre tette a Steyr megjelenését, mind fizikai, mind átvitt értelemben. A gyártó jelenleg is a prémium dizájn, minőség és teljesítmény jegyében gyártja és fejleszti traktorait, mind a szántóföldekre, mind az erdőkben és kommunális feladatkörökben jelentkező speciális igényekre. A STEYR a jövőben még határozottabban alkalmaz és kínál olyan technológiákat, melynek középpontjában a felhasználói élmény és a teljesítmény áll. Kiemelt figyelemben részesülnek azok az igényes és nyitott gondolkodású felhasználók, akik előnyben részesítik a magas szintű kényelmet, a high-tech műszaki megoldásokat és az jövőkép koncepció technológiákat. A gyártó elszántságának legegyértelműbb megtestesülése a kiállításon leleplezett STEYR Konzept hibrid hajtású tanulmány traktor.

Az okos Budapest egy környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból is fenntartható város, amely a modern technológia adta lehetőségek felhasználásával és jövőkép koncepció szerepvállalásának növelésével élhető várost jelent a városlakók számára. Megjelent:

  • Jövőkép és üzleti elképzelések - IKEA
  • STEYR jövőkép - koncepció traktor és három új modell a gyakorlatban - Magtár Kft.