Látásgyógyító források, Hogyan válasszunk egy áfonyát?


You are on page 1of Search inside document A Bolond A Bolond itt nem idiótát jelent, és nem is a mai értelemben használt felelőtlen, szórakozott személyt.

A mitológiai világkép vonásai

A nagy arkánum első lapjaként a Bolond a spontán és eleven újrakezdést szimbolizálja. A mikor a Bolond felbukkan egy kira­ kásban, azt látásgyógyító források, hogy ideje visz- Hagyományos jelentése: szatérni az egyszerűséghez, a gyermeki rácsodálkozáshoz.

Szükségessé válhat a vi­ lági értékektől való elszakadás, vagy a múlt elengedése annak érdekében, hogy az ille­ tő befogadhassa az élet nagy változásait.

látásgyógyító források

Kétségtelen, hogy a képen érzékelhető a kockáztatás eleme is a változás küszöbén, de lehetőségeinket csak akkor tudjuk tudatosan mérlegelni, és meghozni dönté­ kezdet, sünket, ha már elfogadtuk a változtatás utazás szükségességét. Vajon van-e bátorságunk újrakezdeni?

látásgyógyító források

A Bolond esetében mindig felmerül a tervezés kérdése. A gyermek teljesen a jelenben él, talán öt perccel előbbre tervez, de semmiképpen sem öt évvel vagy öt hónappal előre.

Ezért a Bolond spontaneitást mutat, az események előre nem várt látásgyógyító források, amely a kérdezőt rá­ állítja egy új pályára.

Grabovoj Látás helyreállítása

Tágabb értelemben azt jelzi, hogy elodázhatatlanná vált az ug­ rás a mély vízbe, hogy az egyén nyitottá váljon új élményekre és tapasztalatokra.

A lap jelentésének lényege a biztonsági zóna elhagyása. Akadnak, akik számára ez olyan, mintha ejtőernyő nélkül kellene kiugraniuk egy repülőgépből.

látásgyógyító források

Másokra éppen vérpezsdítő hatással vannak az új kilátások. Akárhogy is, a Bolond lapja azt üzeni, ideje mozdulni, és megtalálni a helyes utat. A Bolond nem statikus figu­ ra. Ő a kereső, az utazó - aki persze nem elegáns hotelekben száll meg.

látásgyógyító források

Semmije sincs a ruháján kívül, látásgyógyító források a kevés látásgyógyító források gát, amije van, szerény batyujában hordja. Ez persze nem jelenti azt, hogy fel kel­ lene adnunk minden világi javunkat. De azt talán igen, hogy nem árt csökkenteni az anyagi javakhoz való ragaszkodás mértékét. A Bolond gyakran jelent utazást, akár szó szerint, akár szimbolikus értelemben, ami a változás szükségességét jelzi.

A Bolond értelmezése Ha kisebb jelentőséget tulajdonítunk az anyagi javaknak, akkor lehetőségünk nyílik felfedezni, kik vagyunk valójában és mit akarunk, A cél a mélyebb önismeret és az önmegvalósítás, de ezt az utat csak egymagunkban járhatjuk be. A Bolond se nem nő, se nem férfi.

Joanna Watters - A Tarot Napjainkban

Olyan személy, aki elindul az élet nagy kalandjára. Száma a nulla, vagyis olyan, mint egy tiszta lap. Gyermeki tapasztalatlansággal néz a világba, a cinizmus által még meg nem rongált naivitást jelképezi.

Szentkút és a Rókus-kápolna Szent kút és a Rókuskápolna Nagykónyi be épült A tizenkilencedik század végén ezen a helyen csak egy jelentéktelen forrás nyomai látszottak. Az ezerkilencszázas évek első évtizedében e vidéken egy lázzal összekötött fekélyes, daganatos, ragályos különös betegség kolera lépett fel, mely betegségtől nem csak a helybeli, de a környékbeli lakosságnak is sokat kellett szenvednie. E betegségben szenvedők csak vizet kívántak, és ezen óhajukat e kis forrás vizével elégítették ki. Mindenkinek a bámulatára, mindazok, akik e kis forrás vizéből ittak, e lázas betegségből gyorsan kigyógyultak és rövid pihenés után újult erővel folytathatták munkájukat. E különös esetnek a híre igen gyorsan messze vidékre elterjedt, úgyhogy ezentúl a nép tömegesen kereste fel ezt a helyet, hogy otthon fekvő látásgyógyító források számára e gyógyforrás vizéből hazavigyenek.

Reménykedő, optimista hangulatot áraszt, amit megerősítenek a lap egyéb részletei is: a vállán lazán tartott batyu, égre emelt tekintete, a mellette ugrándozó kutya, és a lába alatt elterülő tágas vidék.