Online önvizsgálat, #onvizsgalat hashtag on Instagram • Photos and Videos


online önvizsgálat homokos mindkét kilátás

Az emlőrák kezdetben tünetszegény, a online önvizsgálat felismerés alapja a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel és a havonkénti önellenőrzés, melyet minden nő otthonában segítség nélkül is elvégezhet.

Az emlő havonkénti önvizsgálatát 20 év felett minden nőnek ajánlott elvégezni, mégpedig a menstruáció utáni héten, mivel a hormonális állapot miatt ilyenkor a leginkább felismerhetők az esetleges elváltozások.

Miért fontos az Önvizsgálat? A mellrák tünetei sajnos csak később mutatkoznak meg ezért az önvizsgálat és a rendszeres nőgyógyászati ellenőrzés kiemelten fontos!

online önvizsgálat hogyan könnyítsen a látásán

Az emlőben vagy a hónaljárokban keletkező csomó kitapintása már megelőzésnek is tekinthető. Bármilyen rendellenes kidudorodást, duzzanatot tapintunk a menstruációt megelőzően vagy a vérzés idején akkor érdemes felkeresni a szakembereket.

online önvizsgálat látáskárosodás okai

Árulkodó jel az is, ha a melleken beesettek, vagy éppen kidudorodnak az erek. A legjobb, ha bármi nem szokványos elváltozást tapasztalunk, akkor a  nőgyógyász szakorvoshoz  fordulunk!

Fontos azonban tudni, hogy az önvizsgálat nem helyettesíti, csak kiegészíti a  mammográfiás szűrővizsgálat ot.

mell önvizsgálata

A mammográfia segítségével átlagosan két évvel hamarabb felismerhetővé válik az emlőrák, mint tapintással, a korai diagnózis és kezelés pedig a túlélés szempontjából elengedhetetlen. A Mell-önvizsgálat lépései Állj szembe a tükörrel, és húzd ki magad.

Leengedett, majd felemelt karokkal vedd szemügyre melleidet a tükörben. Ha szabad szemmel nem találsz semmilyen elváltozást, következhet a tapintásos vizsgálat. Emeld fel a kezeidet és ismételd meg a megfigyelést.

Az emlők önvizsgálata

Két tenyered közé fogva centiről-centire tapintsd végig mindkét melledet. Összezárt ujjakkal, körkörös mozdulatokkal tapintsd át egyik, majd másik melledet.

Ezek a vizsgálatok segítenek a ciszta és a méhnyakrák felderítésében A mellek önvizsgálata fontos tényező a jó- és rosszindulatú emlődaganatok korai felismerésében. Azonban elenyészően kevés azoknak a nőknek a száma, akik valóban rendszeresen elvégzik az emlő-önvizsgálatot, és még ritkább az, hogy tudják, milyen lépései vannak ennek, mit és hogyan kell vizsgálni. Lássuk, mely hibákat követjük el a leggyakrabban! Akkor végezzük el a mell önvizsgálatát, amikor eszünkbe jut Az emlő önvizsgálatánál rendkívül fontos, hogy rendszeresen havontamindig ugyanabban az időben végezzük.

Az előző mozdulattal ismételd meg a vizsgálatot, ezúttal hanyatt fekvésben. Tedd jobb kezed a fejed alá, bal kezeddel pedig tapintsd végig a jobb melledet, nyomd meg finoman a mellbimbót is, hogy nem online önvizsgálat fájdalmat.

Az emlő önvizsgálata

Emeld magas tartásba az egyik karod, másik kezeddel pedig vizsgáld át tüzetesen a felemelt kar oldalán a hónaljadat, nincs-e benne csomó.

Ezt követően végezd el a tapintásos vizsgálatot a másik oldalon is.

online önvizsgálat látásbetegség kezelése

A karodat ezúttal leengedve végezd el a hónalj vizsgálatot, az egyik, majd a másik oldalon is. Az emlővizsgálat utolsó mozzanatával nyomd meg finoman a mellbimbóid, hogy nem tapasztalsz-e fájdalmat vagy váladékozást.

online önvizsgálat teljesítse a látási tesztet

Forrás: mellrakforum.