Rabja nézet. Tesztelje magát, mennyire rabja a Facebooknak!


rabja nézet

Nicholas Kardaras Ismerős a látvány: étteremben, járművön, játszótéren, otthon gyerekek bámulják megigézve a kékesen derengő képernyőt. Nem lesz ebből baj?

rabja nézet

Vajon csak múló divathóbortról, ártalmatlan szórakozásról van szó? Vagy egyenesen hasznos elfoglaltságról, rabja nézet a képernyő interaktív taneszközként is szolgálhat?

rabja nézet

Nicholas Kardaras szerint ideje megkongatni a Nicholas Kardaras szerint ideje megkongatni a vészharangot, mert a képernyőalapú kütyük viharos terjedésével egyre nagyobb veszély fenyegeti gyermekeink lelki egészségét. A világszerte elismert függőségszakértő könyvében lenyűgöző szaktudással és alapossággal mutatja be, miképpen formálja át egy egész generáció agyát a modern technológia - ha túl fiatalon kezdik el használni.

Körülbelül 20 évvel ezelőtt az internet szinte az emberi teremtés egészét helyezte egy őrzött ablakkijelzőbe, és ténylegesen segített magának. A közönség, egy csodálatos tartalmú sztárral, bejött a helyébe. Létrehozták a jogkezelési rendszereket, próbálták ki az árképzési modelleket, új médiaablakokat hozták létre, és amikor ezek nem működtek, lobbiztak a kormányokat, hogy szankcionálják a szabad mindenkit.

Az agyi képalkotó eljárásokkal végzett vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy a vonzó kis masinák ingerei rendkívül erősen hatnak az agy örömközpontjának dopamintermelésére. Számtalan klinikai kísérlet igazolja, hogy összefüggés van a szüntelen képernyőbámulás és a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar ADHDa különböző függőségek, a szorongás, a depresszió és a fokozott agresszió kialakulása között.

rabja nézet

Rabja nézet nemcsak fiziológiai-pszichológiai szempontból vizsgálja a világszerte ragályként terjedő képernyőkórt, hanem feltérképezi szociológiai, kulturális, gazdasági vonatkozásait is. Nem pánikot akar kelteni, hanem megérteni és megértetni, milyen kockázatoknak és veszélyeknek tesszük ki gyerekeinket, ha korlátlanul használják a különböző digitális eszközöket.

rabja nézet

Korábban a Stony Brook Medicine professzoraként neuropszichológiát adott elő. Feleségével és ikergyerekeivel a New York állambeli Sag Harborban él.

rabja nézet

Válassza az Önhöz legközelebb eső átvételi pontot, és vegye át rendelését szállítási díj nélkül, akár egy nap alatt! Budapest, II.

Holt költők társasága - részlet