Rendőrség látása


A látás és láthatóság jegyében | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja

A közúti közlekedés minden évszakban kiemelt odafigyelést igényel, ez azonban az őszi és téli hónapokra különösen érvényes. Ilyenkor alapjaiban változnak meg a biztonságos közlekedést befolyásoló körülmények, egyúttal nő a baleseti kockázat rendőrség látása.

Nagyobb körültekintés szükséges Az októbertől decemberig tartó időszakban a balesetek jellemző oka, hogy sokan nem a megváltozott időjárási- látási- és útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetnek. Fontos tehát, hogy a lehetőségekhez mérten lassabban, körültekintőbben haladjunk, és tartsunk nagyobb követési távolságot. Készülni kell rá, hogy ősz végén már leeshet az első hó, lefagyhatnak az utak, és egyre gyakrabban nehezíti a látást és a láthatóságot a sűrű köd is.

Mindez további kockázatokat jelent valamennyi közlekedő részére.

Hasonló cikkek

Egyre inkább jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet. Számítani kell rá, hogy a száraz és vizes utak hirtelen válthatják egymást, ami különös óvatosságot és figyelmet kíván. A járműveket is fel kell készíteni Annak érdekében, hogy a járművel a lehető legnagyobb biztonsággal lehessen közlekedni, érdemes azt mielőbb felkészíteni a hidegebb rendőrség látása.

  • Rendőrség: első látásra csak egy baleset, de aztán | Dunaújváros Online
  • Óberling ezredes beszédében a társadalmi szerepvállalás és felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozta.
  • Olyan szemüveg, amely képes javítani a látást
  • Egy készenléti rendőr ellen pert vesztett a magyar állam - hopehelycukraszda.hu

Ajánlatos például már októberben alaposan átnézni, illetve átnézetni őket, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése.

A biztonság a legfőbb alapelv | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja

Az őszi - téli közlekedés fontos kelléke a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő. Figyelembe kell venni, hogy az izzók fényereje sokévi használat után akár a felére is csökkenhet, a szennyeződés, a sár és vízpermet pedig még tovább ronthat ezen.

  • Láss és látszódj! - így nem válsz a közlekedés áldozatává | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja
  • Ezek közül 45 halálos kimenetelű balesetben 48 ember vesztette életet.
  • Hogyan lehet tablettákkal javítani a látást
  • Ittas sofőrökkel szemben intézkedtek a rendőrök | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja

Fontos tehát, hogy rendszeresen ellenőrizzük és karbantartsuk azokat. A műszaki biztonság egyik alapkövetelménye a futómű és a gumik kifogástalan állapota. A megfelelően megválasztott téli abronccsal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság, amely akár életet is menthet.

Még jobban megjárják azok, akik nem fizetnek tb-t

A téli gumik használata a csapadék kellő elvezetésével és a biztonságosabb úttartással a zord körülmények közötti egyenletes haladást biztosítja. Fontos azonban, hogy minden járműre csak olyan méretű gumiabroncsot szabad felszerelni, amilyet a járműgyártó cég meghatározott.

rendőrség látása

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a nyári gumi 7 fok alatt már nem teljesíti feladatát. A lengéscsillapítók állapotát műszeres méréssel ellenőriztessük, mert az autó úttartását, a stabilitást, a fékút hosszát jelentősen befolyásolja. A fékhatást is méréssel kell ellenőrizni.

Látni és látszani Pétfürdőn is | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja

Huzamosabb utazás esetén szükség lehet takaróra, melegebb ruhadarabokra, vontatókötélre, fagymentesítő zárolajozóra, rendőrség látása mennyiségű élelmiszerre és italra is. Indulás előtt tájékozódjunk!

rendőrség látása

Érdemes tájékozódni az Útinformnál az út - és időjárási viszonyokról, a forgalomkorlátozásokról pedig a rendőrség weboldalán, a www. Előfordulhatnak olyan helyzetek is, amikor nem érdemes kockáztatni, és biztonságosabb, ha más közlekedési eszközzel pl. Lényeges az is, hogy az utazást megelőzően tájékozódjunk, hogy az érintett, és a célállomás szerinti országban vezettek-e be olyan jellegű korlátozást, amely például a téli gumik, vagy éppen a hólánc kötelező használatára irányul.

Önálló oldalak

Ha igen, akkor a szükséges felszerelések nélkül ne induljunk útnak, mert ezek meglétét akár az adott ország területére való belépésnek is a feltételévé tehetik. A kezdő járművezetőknek és azoknak, akik a tavaszi, nyári hónapokban tanultak vezetni, érdemes gyakorolni egy kicsit forgalommentes úton. Vezetéstechnikai pályákon azonban biztonságosabb körülmények között tudják ezt megtenni, szakképzett oktatók segítségével.

Látni és látszani kell a gyalogosoknak is! Mivel egyre korábban sötétedik, a kerékpárral és a gyalogosan közlekedőknek kiemelten figyelniük kell arra, hogy ne csak ők lássák az autósokat, de őket is észrevegyék.

A járművezetőknek esős, latyakos időben, amikor a járda mellett széles sávban áll, vagy folyik a víz, figyelembe kell venni, hogy a gyalogosoknak nehezebb az úttesten átkelni. A gyalogos ilyenkor jellemzően rendőrség látása figyel, hogy ne lépjen a tócsába.

rendőrség látása

Az autósnak számítania kell arra is, hogy a járda szélén leszegett fejjel álló személy a következő pillanatban az úttestre, és így a jármű elé kerülhet. Kapcsolódó oldalak.