Rövidlátás látja. Távollátás, rövidlátás


Viszont többen vannak, akik az erősséget jelző szám előjelében már nem teljesen biztosak, vagyis nem tudják, mínuszos vagy pluszos a szemüvegük vagy rokonaik szemüvege.

A képek szerzői jogi védelem alatt állnak, felhasználásuk törvénysértő. Mi a különbség a távollátás és a rövidlátás között? A fénysugár különböző fénytörő közegeken keresztül éri el az ideghártyát a látás folyamatában. A fényt először a szaruhártya töri meg, majd a csarnokvízen halad keresztül, a beeső fény mennyiségét a pupilla szabályozza.

a látás minőségének skálája

A szemlencsében törik meg másodszor a fény. Az említett két fénytörő közeg úgy töri meg a fényt, hogy azok az ideghártya sárga foltján egyesüljenek.

az igazi vízió az

Ez az éles látás helye. Az ideghártya receptorai közül a pálcikák a fekete-fehér képeket szolgáltatják, a csapok pedig a színlátásért rövidlátás látja.

A rövidlátás (myopia) kezelése lézeres szemműtéttel

A receptorokról a látóideg és az érző neuronok vezetik tovább az ingerületet az agy látóközpontjáig, ami feldolgozza a látottakat. Távollátás esetén a fénysugarak a sárga folt mögött találkoznának, azaz a fókuszpont a retina mögé vetül.

Megosztás: Mi a miópia?

Az illető a közeli tárgyakat látja rosszul. A szemgolyó kisebb az egészségesnél.

torna a leckéhez

Rövidlátás esetén a fénysugarak a sárga test előtt találkoznak,a  fókuszpont így a retina elé vetül. A rövidlátó a távoli tárgyakat nem látja élesen. A szemgolyó nagyobb.

látás mínusz 3 5 hogyan lehet visszaállítani