Szemvizsgálati képlet


szemvizsgálati képlet

Blog Szemfenékvizsgálat A szemfenéki eltérések az első időszakban még nem okoznak panaszt, emiatt akkor is érdemes rendszeres szűrővizsgálaton részt venni, ha nem tapasztalunk látásromlást. A szemfenék vizsgálata során lényegében a szemgolyó hátsó részét vizsgáljuk.

szemvizsgálati képlet

Itt helyezkedik el az az ideghártya-terület, ami a látás szempontjából a rendkívül lényeges. A szemfenék vizsgálatakor több olyan betegséget is kiszűrhetünk, amelyek korai felismerés esetén még jól kezelhetők.

Ilyenek: a látóidegfő károsodása utalhat zöld hályogra, a látoideg gyulladására stb.

szemvizsgálati képlet

Cukorbetegség és a szemfenékvizsgálat A szemfenékvizsgálatnak rendkívül nagy jelentősége van a cukorbetegek esetében is, hiszen a diabétesz retinopátia vezet ma Magyarországon a felnőttkorú lakosság körében a leggyakrabban látásvesztéshez.

Ez rendszeres szemfenékvizsgálattal és szűréssel elkerülhető lenne.

szemvizsgálati képlet

A Trend Optika Csoport optikái Európában is egyedülálló módon a Semmelweis Egyetemmel együttműködve végeznek diabétesz retinopátia szűrést. Az optikában felvett adatokat egy zárt, titkosított rendszeren keresztül továbbítjuk a Semmelweis Egyetemnek, ahol klinikai körülmények között kielemzik, majd visszaküldik a kapott eredményt. Ennek a preventív tevékenységnek köszönhetően időben kiszűrhetők a cukorbetegség szemvizsgálati képlet, így elkerülhető az ebből fakadó látásvesztés is.

Szemtengelyferdülés