Villogó kilátás. Cikkek a parketta címkével


ellenőrizze magát a rövidlátás szempontjából

Megrepedt egy Malév-gép szélvédője A Budapest-Brüsszel között közlekedő Fokker félúton visszafordult. A repülőgépgyártókat nem érdekli, hogy az utasok esetleg gyönyörködnének a panorámában. Aki nem rajong a felhőpornóét, és inkább a fedélzeti filmekkel kábítaná magát, azt valószínűleg nem zavarja, hogy a modern utasszállítók legfeljebb annyira komfortosak, mint egy Abrams tank, mind a kényelmet, mind a kilátást tekintve.

Pedig milyen szép is lenne gyönyörködni az elénk táruló látványban, kényelmesen, zavartalanul, úgy tíz percig, amíg meg nem unjuk!

szem látószerve

A mai repülőgépeken ez villogó kilátás tűnik, de nem volt ez mindig így. Az első Comet utasszállítókon még nagyobb ablakok voltak, mint a Boeing esen, amit részben pont a remek kilátásával reklámoznak. Viszont elég volt hozzá két baleset, hogy a gyártók villámgyorsan feladják a panorámaablakos repülőgépekről szőtt terveiket.

miért nem áll helyre a látás

Fotó: windspeedtech. A baleset okait vizsgálva a szakértők rájöttek, hogy a géptörzsön fellépő nyomáskülönbségek irtózatos stressznek teszik ki a gépet, ami elsősorban az ablakokat érintette; az újabb modellekbe ekkor kerültek a lőrésszerű ablakok.

Azóta sincs ez másként. A Sky Canopy ezen változtatna.

video lecke a látás javítására

Gyakorlatilag egy, a géptörzsből kiemelkedő kis üvegkupoláról van szó, ami kétszemélyes kilátóként működik; ide lépcsőn vagy lifttel lehet feljutni. Majd egyszer, ha lesz belőle más is, mint egy koncepciós videó. Az áramvonalas konstrukció szépen hozzásimul a géptörzshöz, ezért myopathia myopia is olyan veszélyes, mint az alanyi jogon járó panorámaablak.

ráadásul rövidlátás

Aircraft SkyDeck Option 2 Mennyivel látványosabb program ez, mint megnézni valami pocsék filmet az előttünk ülő fejtámláján, nem? Kivéve persze éjszaka: ugyan villogó kilátás akarna a töksötétben ücsörögni két villogó pont között?

teszt megtekinthető