Látási közlemény. Autó gázolt el egy gyalogost Téglásnál | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja


BM rendelet 5.

látási közlemény

Kérem, hogy a fenti rendeletben foglaltakat tartsák be, különös tekintettel vonatkozik azokra, akik kijelölt jégpályán kívüli területen tartózkodnak a Balaton jegén, saját felelősségükre.

A jégen tartózkodás során bekövetkező balesetek megelőzése érdekében a Balatoni Vizirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai jogsértések észlelése esetén először figyelmeztetnek, a komolyabb, vagy visszatérő esetekben azonban súlyosabb szankciót alkalmaznak.

látási közlemény

Néhány további szabály, amit jégre lépéskor tanácsos szem előtt tartani: Ne menjünk mélyvizű területek feletti jégre, mert fokozottan veszélyes; A parttól ne távolodjunk el nagyon, mert drasztikusan csökken a belátható jégfelület, így nem látjuk csak a hozzánk közeli területeket, és esetleg a szabad vízterületek, vagy vegyes jégterületek elzárnak minket a kijutási lehetőségtől; Soha ne tartózkodjunk látási közlemény a jégen; Legyen nálunk feltöltött mobil telefon, egy esetleges baleset, vagy elesés során bekövetkezett egyéb súlyos sérülés esetén a segélyhívásra es vízi segélyhívó, vagy a es, ös segélyhívó telefonszám ; Jégbeszakadás esetén először mindenképpen a tűzoltóságot értesítsük, mert ők rendelkeznek elsősorban a jégből mentéshez szükséges eszközökkel és látási közlemény kiképzett szakemberekkel.

A jégpálya kijelölése nem kötelezettsége az önkormányzatoknak, tájékoztatjuk Önöket, hogy Balatonudvari közigazgatási területén nem kerül sor jégpálya kijelölésére.

látási közlemény

Ennek oka elsősorban a bizonytalan és változékony időjárás. Látási közlemény környéken Tihany községben a Belső-tó jégfelülete lesz korcsolyapályának hivatalosan kijelölje, abban az esetben, amennyiben a jég vastagsága a cm-et meghaladja.

A kijelölés a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata javaslata alapján, a felügyeletükkel történik majd.

látási közlemény

A korcsolyapálya nyitvatartása idején a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vízimentője a pálya határát a Tihanyi Falugondnoksággal kijelöli és a mentést biztosítja.