Látásmátrix típus, Készítette ips technológia, amely. IPS mátrixok. Típusok és jellemzők. Pls és ips. TV-k IPS-sel


Ez a többrétegű szerkezet tartalmazhat speciális tükröződésmentes rétegeket, védőbevonatokat, szenzorrétegeket általában kapacitívde ezek nem képezik a kép megjelenítésének kulcsát. Maga a kép pixelekből épül fel, amelyeket az alapszínek RGB alpikseléből alakítanak ki: piros, zöld és kék.

A mátrix hátsó oldaláról átjutó fény áthalad mind a polarizáló szűrőkön, mind az LCD rétegen, egy színes szűrőn keresztül.

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A színszűrő ezeket csak színezi fényáramok három közül az egyikben rGB színek. A képpontok al pixelekből történő felépítésének elve külön átfogó téma, és ebben a felülvizsgálatban nem foglalkozunk ezzel. Tulajdonképpen maga az LCD technológiahogyan továbbad a fénysugár a felhasználónak.

  • Készítette ips technológia, amely. IPS mátrixok. Típusok és jellemzők. Pls és ips. TV-k IPS-sel
  • Уже больше полувека оно занималось тем, что собирало электронные разведданные по всему миру и защищало американскую секретную информацию.

És ha elmúlik, akkor milyen fényes lesz. A cellák LCD kristályai fényt bocsátanak ki vagy sem, attól függően, hogy milyen feszültséget alkalmaznak az elektródákra. A mátrixok hatékonyságát a felépítésük technológiája és a felhasznált anyag határozza meg. A mai napig betûtábla egy látásvizsgálathoz legszélesebb körben alkalmazott TN és IPS mátrixok és azok továbbfejlesztett változatai.

TN mátrix technológia A történelem során megjelent az ilyen típusú mátrix szignifikánsan korábban, mint az IPS. Ez a kifejezés tökéletesen meghatározza a működését. A kristálymolekulák rétegükben 90 ° -kal vannak elcsavarodva egymáshoz képest. Ezt a helyet elfoglalják, ha az alpixelben levő elektródákra nincs feszültség. Ebben az esetben a fény szabadon halad át annak a ténynek köszönhetően, hogy a második szűrő polarizációs szöge 90 ° -kal eltér az elsőtől.

Amikor az elektródokra feszültséget alkalmaznak, a kristálymolekulák szabad állapotból rendezett állapotba kerülnek: a bemeneti szűrő polarizációs vonalán. Emiatt a fény nem haladja Bates torna szem myopia a második szűrő határait, és az subpixel nem a szűrő színével van festett, hanem feketerétegre degenerálódik.

Előnyök: a mátrix előállítási költsége minimális, a válaszidő a leggyorsabb, ami nagyon fontos a számítógépes játékok számára. Halott pixel mindig fehér színű ha nincs feszültség az elektródokon, akkor a szűrő mindig nyitva van. Az ilyen mátrixokban az összes elektróda az egyik hátsó hordozón helyezkedik el. Az elektródok feszültségének hiányában az összes kristálymolekulának függőleges helyzete van, és a fény nem halad át a külső polarizáló szűrőn.

Az inklúzió függőleges helyzetbe hozza a molekulákat, és a külső szűrő már nem akadály: a fényáram szabadon látásmátrix típus át. Ennek a technológiának a fő jellemzői a következők. Előnyök: élénk és telített színek a jobb kontraszt miatt, a fekete mindig fekete professzionális grafikában használható ; széles látószög ° -ig.

Halott pixel mindig fekete színű ha nincs feszültség az elektródokon, akkor a szűrő mindig zárva van. Ez tovább erősíti megjelenésének okát: a látásmátrix típus kompromisszum, és a látás helyreállítása őssejtekkel az előd legfontosabb hátrányainak kiküszöbölése volt. Halott képpontok, függetlenül attól, hogy mik azok fehér vagy fekete nincs hozzárendelve plusz vagy mínusz.

Ez csak egy szolgáltatás. Ha a pixel fehér, akkor ez nem feltétlenül bosszantó a látásmátrix típus világos háttérrel történő feldolgozásakor, de sötét jelenetek megtekintésekor ez kényelmetlen.

A fekete az ellenkezője: sötét jelenetekben nem fogja észrevenni. Bárhogy is legyen, a hiba típusa - egy törött pixel - mindig mínusz, de a különböző mátrixokon eltérő lehet. A overdrive technológia alkalmazásának köszönhetően javult a kontraszt és csökkent a válaszideje.

Számítógépes látás előadás anyagok

Professzionális grafikai alkalmazásokban alkalmazzák. A fejlett True Wide Polarizer technológiát alkalmazták, amely a szín egyenletességét a felületen egyenletesebbé teszi. Javul a kontraszt és a fehér szín is optimalizálva látásmátrix típus. Csökkent reakcióidő. Bővítette a nyitott képpontok rekeszét.

NEMPARAMÉTERES ELJÁRÁSOK

Ez elősegíti az olcsóbb háttérvilágítás használatát. Ezen felül a válaszidő 5 ms-ra csökken nagyon közel a TN-szinthez. Az S-IPS 2 javítása. Csökkentette a képpontok ragyogásának negatív hatását. A színek számát jelentősen kibővítették, az esetleges pozíciók számát pedig az alpixelnél négyszer növelték. Ebben a fejlesztésben nőtt a felbontás és a hüvelykben lévő pontok száma. Ugyanakkor az energiafogyasztás alacsonyabb lett és a fényerő növekedett.

Külön-külön érdemes megjegyezni mátrix PLS sík közötti vonalváltásamely a Samsung fejlesztése. A fejlesztő nem nyújtott be technikai leírás technológiája.

  1.  Вторжение прекращено.
  2. Látás az ércben

A mátrixot mikroszkóppal vizsgáltuk. Mivel a mátrix felépítésének alapelvei hasonlóak az IPS-hez, gyakran különféleként, és nem önálló ágként különböztetik meg.

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon?

A PLS-ben a pixelek sűrűbbek, a fényerő és az energiafogyasztás jobb. De ugyanakkor jelentősen rosszabb színűek a színskálaban. Nagyon fontos megérteni: ha az egész kép teljesen sötét vagy világos, akkor ez a kontraszt csak a háttérvilágítás lehetősége.

  • NEMPARAMÉTERES ELJÁRÁSOK - PDF Ingyenes letöltés
  • Сьюзан услышала глухой хлопок, когда уже спустилась на несколько пролетов .

Gyakran az egyenletes töltésű gyártók egyszerűen tompítják a háttérvilágítás fényét. A kontraszt minőségének ellenőrzése érdekében jelenítse meg a képernyőn egy sakktáblát, és ellenőrizze, hogy a sötét területek hogyan különböznek a világos területektől.

Toshiba TD-E433V Monitor

Általános szabály, hogy az ilyen tesztek kontrasztja kevesebb, mint 30—szerese. A sakktábla kontrasztértéke 1 arányban elfogadható eredmény. Minél nagyobb a kontraszt, annál gazdagabb a kép a képernyőn.

Ez hasznos lehet nem csak fényképek és videók feldolgozására szolgáló programok kezelésekor, hanem filmek nézésekor is. Vannak TN-mátrixok fejlett változatai is, például az Apple Retina, amelyek gyakorlatilag nem veszítik el a színvisszaadást.

Látási szög és fényerő Lehet, hogy ez a paraméter az egyik, amely azt mutatja az IPS előnyei összehasonlítva olcsóbb versenytársával.

Ezzel a paraméterrel az IPS nyer. Ha egy kis társaság otthon néz tévét, akkor ez nem kritikus, de okostelefonok esetén, ha valamit meg akar mutatni a képernyőn, a torzulás jelentős lesz. Ezért ezek a leggyakrabban használt mátrix típusú IPS. A fényerő jellemzői szempontjából az IPS képernyők is nyernek. A nagy fényerő és a TN mátrixok a képet csak fehérekké teszik fekete árnyalatok nélkül.

Válaszidő és erőforrás-felhasználás Nagyon fontos kritérium, különösen, ha a felhasználó gyakran dinamikusan változó jelenetekkel játszik alkalmazásokat. TN-alapú képernyők esetén ez a paraméter eléri az 1 ms-ot, míg a legjobb és legdrágább S-IPS verziók esetében csak 5 ms. Bár ez az eredmény látásmátrix típus az IPS számára.

Ezek ól haszálható eláások, de alkalmazásukak vaak feltétele, melyek em mdg telesülek, pl. Ezek paamétees eláások voltak abba az ételembe, hogy feltételeztük egy eloszlást és a vzsgálódás az eloszlás kokét paaméteée átlag, szóás voatkozott. A empaamétees eláások em kíváak külöösebb feltételt a változók eloszlásáól, sőt még az tevallum-skála sem követelméy. Az azoba ó, ha a változó folytoos vagy legalább elég fom beosztású.

Ha a felhasználónak magas FPS-re van szüksége, és nem akarja az objektumokból származó hurkokat megfontolni, akkor a választást meg kell állítani egy TN típusú mátrixon. A képváltás sebességén túl a TN képernyőknek még két előnye van: alacsony költség és alacsony energiafogyasztás. Érintőképernyő és mobil eszközök A közelmúltban az kapacitív érintőképernyők.

Általában IPS-mátrixokkal vannak felszerelve, a hüvelykben lévő nagy pontok miatt. Minél nagyobb a pontok sűrűsége, annál simább a betűtípus a táblagépen még a szem képpontjai sem különböznek egymástól.

Ha TN-mátrixokat használ okostelefonokban vagy táblagépekben, a kép szemcséje nagyon észrevehető lesz. Monitorokban és tévékben ez a paraméter nem kritikus. Általános szabály, hogy pontosan látásmátrix típus látásmátrix típus van szükség, amelyek érintőképernyővel vannak ellátva.

Mivel a TN-mátrixokat leggyakrabban olcsóságuk miatt veszik, így egy olyan költséges tulajdonság, mint egy 24 hüvelyk felbontású átlagos költségvetésű monitor kapacitív képernyője, csak pénz pazarlás lesz. A táblagép vagy az okostelefon kis felületén legfeljebb 6 hüvelyk egy kapacitív képernyőre egyszerűen szükség van.

Látásmátrix típus oka az olcsóbb tényező A TN mátrix az IPS-től megkülönböztethető megnyomásával: amikor rákattint a TN képernyőre, a kép látásmátrix típus ujja alatt és környékén elhomályosul hullámokkal, egy spektrális gradienssel.

Ezért, amikor választ mobil eszköz az IPS mellett a választás ezen a paraméternél egyszerűen nyilvánvaló. Az ilyen eszközök képernyőjének felülete előnyösen 24 hüvelyk és annál magasabb. Ennek eredményeként egy drága és energiaigényes mátrix nem igazolhatja beruházásait, ha nem tervezik professzionális munka grafikával.

Ezen felül, ha monitorra van szükség a dinamikus számítógépes játékokhoz, akkor a TN mátrix előnyösebb. Az IPS mátrix előnye mobil eszköz megvásárlásakor: az okostelefon vagy táblagép tagadhatatlan. Magas pixelsűrűség, kiváló minőségű színes reprodukció és nagy kontraszt - ezek a tulajdonságok elősegítik a képernyő használatát mind a napfényben, mind a beltéri helyiségekben egyaránt.

A grafikákkal való monitorok összehasonlítása mindig az IPS javát szolgálja. Az ilyen beruházások igazolják magukat, és kevesebbek lesznek, mint a drágább eszközök megvásárlása a VA mátrixon. A laptopok és az összes kijelző mellett a 18 bites színű mátrixokat is használnak minden egyes RGB csatornánként 6 bita 24 bites emulációt pedig a párhuzamos villogással kell emulálni. Kezdetben kis rövid élettartamú LCD-ket használtak órákban, számológépekben, mutatókban stb. A nagy képernyőket széles körben használják a laptopok és a laptopok növekvő igénye miatt.

Műszaki adatok A mátrix típusa az az technológia, amellyel az LCD készül. Mátrix osztály - az ISO szerint négy osztályra oszlik. Felbontás - vízszintes és függőleges méretek pixelben kifejezve.

EGYEDÜLÁLLÓ ISMERETEK 4 ALAPVETŐ TERÜLETEN

A CRT monitoroknak rögzített számú pixelük van, amelyek szintén tartalmaznak piros, zöld és kék pontokat. Látásmátrix típus technológia természete miatt azonban nem szükséges interpolálni, amikor a nem standard felbontást jelenítik meg.

Pontméret pixelméret - a szomszédos pixelek középpontja közötti távolság.