Látássérültek afc


Az eltelt 13 esztendő során nem csak a közönség, de az AFC látássérült gyermekek számára is sok-sok élménnyel, tapasztalatokkal gazdagodtak, amelyek finomabban, okosabban szőtték át a dalokat is.

Az eltelt idő alatt profi zenészekké formálódtak a fiúk és érett, tartalmas mondanivalójú nótákkal rukkoltak elő. Azonban mivel időközben felnőttek és mindannyian más-más irányban szeretnék folytatni a zenélést, úgy döntöttek, hogy innentől külön utakon dolgoznak tovább.

Korai volt a vak horgászok öröme Kakas Péter A vak horgászok első körben persze örültek a hírnek, de kiderült, hogy valójában csak az állami horgászjegyet ússzák meg, ami évente kétezer forint. A sokszor ennyibe kerülő területi- és napijegyeket ugyanúgy meg kell venniük ezután is. Eszerint a halláskárosultak, a mozgássérültek és az értelmi fogyatékosok mellett már a vakok és gyengénlátók is mentesülnek az állami horgészjegy díjának megfizetése alól. Azt ajánlanám a törvényhozóknak, hogy menjenek, és bekötött szemmel próbálják meg kifogni az aranyhalat.

Az AFC búcsúbulijára december án, hétfőn került sor a Dürerben. Már a bejáratnál hatalmas sor állt, tény és való, hogy nem volt könnyű dolguk a szervezőknek a beengedés során, hiszen úgy tűnt, hogy tényleg mindenki eljött, akinek valaha adott valamit az Anti Fitness Club.

vizuális hangerő-ellenőrzés

A teltházat látván valamint, hogy sokan nem jutottak be hely és jegy hiányábanaz est egyetlen hibájaként említenénk meg, hogy talán egy nagyobb helyszín kellett volna az utolshownak. Kis csúszással, az Inercy formáció tökéletes bemelegítése után végre feltűntek Molnár Tomiék.

látásvizsgálati táblázat és a látás normája

A búcsúbuli méltóképpen rendhagyóra sikeredett, hiszen a srácok 2 órán át zenéltek és egy igazi best of show-val készültek, ahol a már jól megszokott és bevált favoritok mellett olyan dalok is felcsendültek, amelyeket korábban, AFC koncerten nem hallhatott a nagyérdemű. A műsor felépítését sem lehetett volna ennél tökéletesebben összerakni, hiszen a buli jelentősebb része igazán keményre, masszívra sikeredett, majd a vége felé már megjelentek az érzelgősebb nóták is.

makrobiotikai látás

Így hangzott el a teljesség látássérültek afc nélkül a Viszlát, a Lépj tovább, a Lélekzet, a Vezessen a vágy, a Más ölel át, a Lesz ami lesz, a Mennem kell, a Ronda lány, a Még vár ránk ez a föld, a Sail, a Játszol velem, vagy éppen a Mennyország.

A búcsúbulit az egyik legnagyobb slágerükkel, a Lábnyommal zárták Tomiék, amely tempójában gyors ugyan, de témáját tekintve ennél ütősebben, perfektebben egyik dallal sem lehetett látássérültek afc lezárni az AFC munkásságát. Kevés csapat tud szépen, tisztességesen búcsút inteni a hátuk mögött lévő közös éveknek, de ha egy előadó meghozza ezt a döntést, akkor példát vehet az Anti Fitness srácairól!

Hozzátette, hogy a múlt évben további 20 millió forint támogatást ítélt meg, melyet a paralimpiai felkészülés támogatására ebben az évben folyósított a Nefmi. Gömöri Zsolt úgy fogalmazott, hogy ez az év nagy előrelépés az MPB részére, és a megduplázódó támogatás a költségvetésük jelentős részét, a teljes igény hetven százalékát le is tudja fedni. Idén a működési és adminisztrációs feladatok támogatására 18 millió forint jut majd, míg az MPB és tagszervezetei Magyar Parasport Szövetség, Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Szövetsége támogatására összesen 90,3 millió forint támogatást állapított meg a minisztérium.

A magam részéről köszönöm, hogy egy újabb remek koncerten vehettem részt, látássérültek afc bízom benne, hogy külön-külön, de hallunk még ezekről a kiváló zenészekről! Mi figyelünk!

javul a látása, ha áfonyát eszel

Sok sikert a továbbiakban!