Progresszív látás


progresszív látás

Tippek és tanácsok a tökéletes progresszív lencse kiválasztásához A progresszív szemüveglencsék perspektívája Az évek múlásával — ahogyan minden szövetünk — szemünk is öregszik, veszít rugalmasságából. Bár progresszív látás öregedési folyamatokat megváltoztatni nem tudjuk, modern világunkban a technológia vívmányainak köszönhetően az ezzel járó kellemetlenségek már hatékonyan enyhíthetőek. Erre a célra fejlesztették ki a progresszív szemüveglencséket, amelyek egyidejűleg teszik lehetővé a közeli és távoli látásproblémák korrigálását.

progresszív látás

Mire jó a progresszív lencse? Sokaknak ismerős jelenet a szemüvegekkel való zsonglőrködés vásárlás közben: homályos az árcédula vagy a ruhacímke, hiszen a távolra látó szemüveg nem ad közelre éles képet.

Az érzékelés tudománya - A látás

Cserélgetjük a szemüvegeket, miközben az éppen nem használatos okulárét nem tudjuk hová tenni, míg végül már azt sem találjuk, ami az orrunk előtt van: az éppen rajtunk lévő szemüvegünket! A problémára megoldást jelenthet egy bifokális, azaz kétfókuszú szemüveg beszerzése, amelyben kis belecsiszolt ablak szolgálja a közelre látás élességét.

Fontos tudnivalók

Ennek hátránya azonban, hogy — mivel csak két fókuszponttal rendelkezik — éles választóvonal van a távoli és a közeli dioptriák között, így a köztes terület homályos marad, valamint zavaró a hirtelen képugrás.

Köztes távolságra — például ha valaki számítógépen dolgozik — nem használható, mert az átmeneti dioptria érték hiányzik belőle.

Szintén a bifokális szemüveg ellen szól, hogy jellegzetes, felismerhető kialakítása miatt nem túl esztétikus, és elárulja a korunkat: öregasszonyossá, öregemberessé teszi viselőjét.

Progresszív lencsék Egyéni kívánalmaknak megfelelő progresszív lencsék Ismerősen hangzik?

A legmodernebb és egyben legkényelmesebb megoldás A legmodernebb és egyben legkényelmesebb megoldás a 45 progresszív látás felettiek látásproblémájára a progresszív szemüveglencse, amellyel zavartalan látómező tárulhat elénk.

Ez a multifokális lencse megszámlálhatatlanul sok fókuszponttal rendelkezik, ezért nem csak távolra és közelre, hanem bármilyen távolságra éles képet ad. A progresszív jelző a dioptria fokozatos azaz progresszív változására utal.

Hogyan válasszak multifokális lencsét?

A kiszélesedett látómező autóvezetés közben is nagy könnyebbséget jelent, mert nem csak a szélvédőn progresszív látás világot, hanem a műszerfalat is kiválóan látjuk vele. Nincs többé szemüveg-zsonglőrködés, nincs képugrás, a progresszív szemüveg stabilitást és komfortérzetet ad. A bifokális lencsével ellentétben kívülről ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos szemüveg, nem árulja el a progresszív látás.

progresszív látás

Előnye, hogy nagyon tartós, hiszen nem hánykolódik a táska mélyén, hanem egész nap, bármilyen élethelyzetben viselhetjük. A progresszív szemüveglencsék viseléséhez hozzá kell szoknunk, meg kell tanulnunk a használatukhoz szükséges fej- és szemmozgást.

Tudnivalók a CooperVision multifokális kontaktlencsékről

A rövid ideig tartó szokatlan érzést azonban megéri elviselni, hiszen később meghozza gyümölcsét, a progresszív lencse által nyújtott előnyök bőven kárpótolnak érte. Tippek és tanácsok: A lencse megszokására nyugodt időszakot — például hétvégét — válasszunk.

progresszív látás

Reggel, kipihent szemmel kezdjünk neki a tanulásnak. Abban az esetben se menjen el kedvünk a progresszív lencse viselésétől, ha nem nyújt azonnal megfelelő komfortérzetet - a megszokás napokig, bizonyos embereknél akár hétig is eltarthat.

  1. De hogyan működik ez, és vajon megfelelő-e az Ön látásához?
  2. Multifokális (Progresszív) szemüveg lencse | Kertváros Optika
  3. Ön vagy családtagja gyengén látó?
  4. A legjobb cseppek a látás javítására

Feltétlenül olyan progresszív lencsét válasszunk, ami mellé a gyártó megszokási garanciát vállal. Ha mégsem sikerül hozzászoknunk, akkor lencsetípustól függően vagy kicserélik más típusú lencsére, vagy Hoyalux iD MyStyle esetén, visszafizetik a progresszív lencse árát.

Vegyen részt szemvizsgálaton

A különböző kategóriájú progresszív lencsék között jelentős különbségek vannak, ezért álljon itt alább egy kis útmutató: A legmodernebb lencsék esetében jóval rövidebb a megszokási idő, mert ezeket a természetes szemmozgás és fejtartás figyelembe vételével alakították ki.

Így nem kell változtatnunk berögzült szokásainkon.

Nyitólap » Rendelési idők » A Szem betegségei » A kóros rövidlátás talaján kialakult súlyos látásromlás A kóros rövidlátás talaján kialakult súlyos látásromlás A kóros rövidlátás patológiás myopia talaján kialakult súlyos látásromlás az esetek döntő többségében a fiatalabb korosztályt érintő szemészeti betegség. A 6 dioptriánál kisebb fokú rövidlátás gyakori optikai eltérés.

A progresszív lencsék egyedüli hátrányának tartják, hogy a lencse hogy a látás ne romoljon el részein perifériáján holt tér van, azaz ezeken a helyeken nem nyújt éles képet. A legújabb fejlesztésekkel ezt a homályos területet minimálisra csökkentették a gyártók.

Minél korszerűbb lencsét vásárolunk tehát, annál nagyobb területen látunk élesen, s úgy érezzük, hogy kitárul előttünk a világ. Jó példa erre, hogy autóvezetés közben a külső visszapillantó tükrök használata sem okoz többé problémát.

A multifokális lencsék típusai

A szemüvegesek lépcsőn lefelé sokszor bizonytalannak érzik a járást, mert a kevésbé korszerű szemüvegekben torzítva látják, hogy valójában hol van a következő lépcsőfok. A legmodernebb progresszív szemüveg megoldást nyújt erre a problémára is, a fokozatos dioptria-átmenetnek köszönhetően. A Hoya multifokális lencséinek választéka: Hoyalux iD:  a multifokális lencsék legújabb generációja, mely stabilitást és éles látást garantál.

Tippek a progresszív lencsék kényelmesebb viselésére. Bárki gyorsan hozzászokhat a tökéletesen beállított progresszív lencsékhez.

Bővebb információkat talál a termék saját oldalán. Hoyalux Summit Pro:  a multifokális lencse, mely természetes módon korrigálja a távoli és közeli váltásokat.

progresszív látás

Hoyalux Summit CD:  amikor a divat igazán fontos. Ezt a típusú multifokális lencsét kifejezetten a kis, modern keretekhez tervezték. Ez a lencse minden távolságra éles látást biztosít. Hoyalux Wide:  multifokális lencse extraszéles olvasórésszel.